Selasa, 2 April 2013

PEMANASAN GLOBAL

Wauuu serius nya tajuk cikgu sains ari ni :P ... mesti ramai yang merungut cuaca sekarang amat panas.
Ada pokok habis kena cantas mau nya tak mengelupur..dok dalam rumah dah rupa berjemur kat padang pasir.Ujian Allah bagi kat kita kena terima dan berdoa moga turun lah hujan siram bumi kedah ni.

Aku ni 50puloh kali lat tali lat nak pasang aircond ker tak..niat suci ni kena teruskan supaya anak tersayang tidur lena.Alahai Mayesa cian mama tengok kamu malam tidor dah rupa jogging satu sopingmall.Peluh busyukk tak larat mama syampu rambut.Aku ni pembajet jadi harus lah pk berkali2.Tanya cik ya ok jerrr tak pernah tak ok.So kami pun survey kat kedai before tu harus google brand apakah yang ok.Antara yang aku wat research :P Mitsubishi ,Daikin,Hitachi dan York (asal aircond ja Yolk)
Survey2 tanya taukei so aku amik Hitachi

SilA ON bila panas sahaja..yezzz umah mak tok pun dah ader aircond so Mayesa tak kan kepanasan lagi.Pas ni kita meriahkan bilik mak tok okey.konpom2 ada yang menyelinap masuk tidoq bawah katil nak sejukkk plus jakun kah222 feeling overseas adik2 aku nanti wekk

1 ulasan:

  1. Wahhh umh dh ada aircond..best la icha.. i pn plan nk pasang aircond jugak utk umh baru..nnti bole la tnya u..:p

    BalasPadam