Catatan

Tunjukkan catatan dari 2013

Aku rajin di bulan posa

Malam ni aku cerdas rajin bertenaga 2 entry kut ..aku tak femes so hupdate pung setahun sekali.Banyak citer yang aku nak muat turun dalam diari ni...tp malas tahap gaban weii.Citer pasal Mayesa , citer cuti kat USS,1ST Birthday buah hati aku,dia sakit sampai aku kena tidoq dalam katil baby kat hospital..giler ko aku nak karang semua..mampu ker aku ishh :P nanti aku pk len mampu ker tak..tak mampu kiter boh gambor jer yerrr

TAK MO TUKAR DAH..INSAF

Ok mama mayesa dah insaf... sob2 sob2.Bulan lepas pi kedai barang baby yang selalu aku beli susu budak tecik ni.Cik ya biasa la dok dalam keta.Siap pesan lagi.."ayg jangan lama2 dalam tu..jgn amik benda merapu.susu mayesa ja.**ehh ehh cam dia tau2 jer sifat merapu aku kah kah2.Si bini yg patuh ni pun jawab..ok B,susu dia jer ayg beli ''. Masuk kedai terus jer aku terkam rak susu.Susu wajib mayesa NAN 3 okey......... tp tangan aku miang kena buluh betung..aku belek2 susu len rembat satu Dumex Dupro 2.Amik biskut utk bdk tecik.Masuk dalam keta dgn penuh semangat aku kata "abggg ayg tukar susu baru untuk Icha seyes wat muka tak suci tak der doserr hahahah. "Ayg ni awat suka tukar2 susu dia..ingat dia tikus putih comel uji dlm makmal ka? tikus tu aku yg tambah :P Ala try ler mana tau ok.Cik ya diam..malas nak bertengkaq dengan si bini yg degilsss ni :) 2 Hari minum Mayesa anak mama kembung truk.perut buncit dah mcm busung uwaaaaaaaaaaa masak aku dengan Cik ya.Sembel…

Semangat

La...la...la...la.. *dada ke atas hidung kembang..* blog salin kulit nak raya. http://farahwahyda.blogspot.com/
jangkit kat budak ni la...kah2.bila plak aku nak tik2tik keyboard ni tak tau la.malas kut.nak kena amik vitamin rajin ni ada jual tak :P

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com

Imej
Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.Senang dan mudah bukan?


15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Apa favourite food Mayesa 1 thn ++

Imej
Ermm anak aku ni bajet minah saleh sungguh..time nak makan nasi harus ikut dia, kena paksa makan..nak oii nak suruh makan bukan nya nak rotan bontot.Asal aku letak ja bekas makan dia,pusing badan wat u-turn larikkkk.Yezz kamu telah memaksa mama mengambil tindakan ganazz..''mak tok sila peluk rapat2 mayesa,mama kena paksa kamu faham''.Anak yang bijak harus tak buka mulut..suap ja nasi, sudu plastik..di gigitnya..ya ampun menguji kelembutan mama yg tak berapa nak lembut ni..grrrrrr.macam2 resepi aku wat ,gooooogle,,makan ler 5 6 mulut xtra nyer aku mengigih makan sayang kahh kahh.

Tapiiiii kalau benda yang dia suka makan..bukan aku kejar dia ..dia akan mrangkak rupa ju-on kejar aku hebat2.Ini lah hasilnya bila baby lapar darah
kih..kih...


Mama ....icha dahaga kan darah..hahhaaa.Ini peberet mayesa sekarang DRAGON FRUIT AKA BUAH NAGA   bukan pewarna yer kawan2 NO..NO..NO.. ecehceh baru ingat kamu suka buah ni sbb lahir tahun naga air kut :)  Mama pun like buah ni , tak per…

PEMANASAN GLOBAL

Wauuu serius nya tajuk cikgu sains ari ni :P ... mesti ramai yang merungut cuaca sekarang amat panas.
Ada pokok habis kena cantas mau nya tak mengelupur..dok dalam rumah dah rupa berjemur kat padang pasir.Ujian Allah bagi kat kita kena terima dan berdoa moga turun lah hujan siram bumi kedah ni.

Aku ni 50puloh kali lat tali lat nak pasang aircond ker tak..niat suci ni kena teruskan supaya anak tersayang tidur lena.Alahai Mayesa cian mama tengok kamu malam tidor dah rupa jogging satu sopingmall.Peluh busyukk tak larat mama syampu rambut.Aku ni pembajet jadi harus lah pk berkali2.Tanya cik ya ok jerrr tak pernah tak ok.So kami pun survey kat kedai before tu harus google brand apakah yang ok.Antara yang aku wat research :P Mitsubishi ,Daikin,Hitachi dan York (asal aircond ja Yolk)
Survey2 tanya taukei so aku amik Hitachi

SilA ON bila panas sahaja..yezzz umah mak tok pun dah ader aircond so Mayesa tak kan kepanasan lagi.Pas ni kita meriahkan bilik mak tok okey.konpom2 ada yang menyelinap m…