Jumaat, 31 Disember 2010

mowning...

kejap jer dah nak masuk 2011 ... masa pergi...umur naik..gaji tak naik...
***azam 2011**
1.selagi tak dapat gomen benda wajib arghhhh bila nak dapat gomen
2.nak setel segala hutang yg sangat menyakit kan hati jantung

Rabu, 8 Disember 2010

Selamat Hari Lahir ''Bang Tua''

Sang suami yang ku cintai...si isteri nak wish hepi beday...29 dah nooo...(muka terkejut)
semalam kita gi makan tak der lilin2 cam omputih tu...nasi goreng ayam,mee goreng...sempoi ja order kat you...huh..tp bday boy hekk...hekk... bday boy la plak..mkn tak habeh pun..rugi tau duit i.try cuba order pija ka kepci ka gerenti sapu licin

Khamis, 2 Disember 2010

Korang tahu tak tarikh lahir kita semua
juga boleh disesuaikan dengan kelompok
haiwan seperti arnab, tikus, singa,
kucing, merpati, penyu, harimau kumbang
dan monyet. Ingin mengenali diri sendiri
dengan lebih dekat?
kenal pasti bila tarikh
lahir diri sendiri..jangan lupa dah ler cam maa kita cik ani..selalu lupa


ARNAB
01 - 09 Januari
01 - 03 April
15 - 20 Jun
10 - 15 Julai
28 - 30 September
01 - 16 Disember

ARNAB
Individu yang tergolong dalam kategori
ini ternyata memiliki penampilan yang
menarik dan kebiasaannya popular di
kalangan teman-teman. Sikap mu yang
mudah bergaul menjadikan kamu antara
individu yang mudah didekati dan bijak
berkomunikasi dengan sesiapa sahaja
tanpa mengira batasan usia mahupun
bangsa. Sikap tenang dan bijak yang
sememangnya jelas ada pada diri kamu
itu
juga sering mendapat perhatian ramai
dan
tidak hairanlah sekiranya kamu sering
dipertanggungjawabkan untuk menjadi
ketua dalam melaksanakan sesuatu
tugasan
secara berkumpulan.

Hari ni umur dah up....erm apa azam Puan Nadia..???

Of coz nak dapat "Goverment" 14hb....harap kali ni luck on my side.amin..doa abg ya
sempena hari tua aku... :P

Rabu, 1 Disember 2010

Si Penghutang

Berdosa besar bagi orang yang sengaja tidak membayar hutang. Seseorang yang suka melewat-lewatkan bayaran hutang setelah berkemampuan untuk membayar-nya, boleh mendatangkan kesan buruk dalam hidupnya bukan sahaja di dunia bahkan di akhirat antaranya :


i. Hidup akan ditimpa kehinaan dan hilang maruahnya.
ii. Hidup mereka tidak akan mendapat keredhaan dan keberkatan Allah.
iii. Perbuatan mereka itu digolongkan dalam perbuatan zalim.
iv. Amalan kebajikan mereka tidak akan diterima.


Sabda Rasul S.A.W.
Maksudnya : "Penangguhan hutang oleh orang yang berkuasa membayarnya, adalah satu kezaliman, halal maruah dan hukuman ke atasnya (iaitu pemberi hutang boleh mengambil tindakan ke atas diri dan maruahnya)
(Riwayat Ibnu Majah)

Sabda Rasul S.A.W.
Maksudnya : "Kurangkan dirimu daripada melakukan dosa, maka akan mudahlah bagimu ketika hendak mati. Kurangkan daripada berhutang nescaya kamu akan hidup bebas".
(Riwayat Baihaqi)

Kenapa masih ada manusia mcm ni..?? waima 5 sen pun kalau orang tu tak halal kan jawab ler ko. dh ler hutang tu bukan kita buat.kita kena tanggung..sakitnya hati.bila kita minta..."ader ker patut kita plak di marah nya!di kata kita plak kurang ajar.cis bodo punya manusia! memang dasar tak terdidik..ayam serama pun tak biadap mcm SI PENGHUTANG tu.tak pa la ni hari dia.satu hari Allah akan balas balik.
Amin...

Politek...2010

Rasa cam nak masuk belajar balik jer bila tengok bebudak berduyun2 kilit beg , fail..
seronok kenang zaman belajar dolu-dolu.Ahad 28/11 giliran ko pula zafir adik manja..merasai nya..nah amik 3thn tu...pegang buku (dah tak der lg rambut panjang ala c pejal tahir,Gen KI (kedai game dh mcm umah pertama tu...)pas kami kemas bilik dier br ler roomate sampai huh elok ler dah siap cuci sawang lelabah (zafir takut.
alamak sekema gak kwn bilik dia ...tie jerut ke leher :) dh rupa pengetua.pukul 1 km kena balik... sob...sob... paling sedih Aqila ler..tak pernah berpisah dengan abg kesayangan dia dr tecik...mak paling sedih he...he... emo yang di buat2 ;)
selamat jd student adik ku....

Jumaat, 13 Ogos 2010

u i b 4 ever


Oh Love
Myspace Layouts


Biskut 2010


Biskut raya aku tahun ni laku gak...67 bekas
prestasi yang bleh di banggakan..tahun depan nak wat bisnes biskut sendiri lah..(reti ker aku??) pagi ni agak gak last minit order dan dgn rasminya ting tong..order

3 Ramadhan

aper menu hari ni...beli or cook sendiri?
hari permata beli...fuh...punya ler mahal ayam golek sebelah
kecik giler RM 9.00..bleh dapat ayam sekor sungguh tak patut..
2nd day terajin ler plak ajak CL gi Econsave...beli udang..menunya udang goreng tepung.nyam...nyam...



hari ni nak wat aper..udang ader lg..wat udang masak kunyit
paling2 tension nak bangun sahur...pening pk nak cook aper siap2
aku tak makan sahur..CL mkn...cian plak kat dier..so terpaksa ler demi u honey(p/s to CL duit raya tau)

Khamis, 12 Ogos 2010

1 Ramadhan

:( sob..sob.. sedih nyer tak dapat pose..
ntah cam na aku cirit birit la plak..sekali dapat mc..
kali pertama bangun sahur masak untuk husband..teruja+mengantuk...
dier makan aku tunggu then mata pun mula tertutup
menu pagi tu AYAM KOM PAU

Selasa, 10 Ogos 2010

People that i love...

Ma -(peramah,beleter bila perlu..)

aBah -(ermm susah nk agak...kdg2 ok..kdg2 angin gk..tp mudah kesian kat org)

CL-(sgt lah pendiam..banding aku yg cm murai...aku potpet dier dengar plg best..tu)
saya cinta awk tau...:P



adik kecik-@SEMIAYA..MICHA...QQ...sET--N H-G-T oppsss yong tak bocor rahsia
nick name banyak sgt..dier ramai kawan..banyak perasan cam dier gk(plg perasan lawa...lawa tak der ler comel ader ler...ganas..brutal...men mercun kat sekolah...sampei cikgu call apaa...yen da dei...u so nakal.)dia ada kwn nama alia..
walaupun kecik dah ader bf(nama pa balak dier abu??)..adeq napa ko tak der bf..erm tak cukup qiut la tu??sbb yg tangah taip ni lg qiut...he..he..




Mat zafir-suka ckp cm baby umur 1 thn...hek...ngada..dgr ckp..tp ank mak..yg ni tak smoking..baik wok...suka mkn nasi kandar...dei mamak :)
pAk Ku si paku pakis...adik plg dasyat...(ssAH ANGKAT PHONE...aku benci nk call hang
buang jer hp tu...)

farah wahida-(peramah,baik hati..mulut sama cm aku...kuat sembang...kami kenal 2003 kat tesco...skrg dh 7 thn kami jd bez pren..wlaupun dier nmpk berani..tp takut hantu
skit...wlaupun tak pnah tgk..soli farah umpat u skit he..he..& plg bez dier la yg kenen2 kan aku dgn YAHYA..)



apa2 pun i syg you all semua

pre pose


Salah satu kasut borong sale
baju raya...dah beli..bukan aper tak nak last minit
kalut nanti..ahad lepas dah gi shopping dengan hubby
kononnya nak beli untuk dier ler..lastly nampak kasutSALE!SALE!
dengan penuh hepinyer..bini cik ya ni..borong 3 pasang
CL geleng kepala jer..tawaf 1 jusco...baru dpt 1 helai baju dier..
huh cerewet gak CL aku..tp hepi gk 2 2 kaki jalan
setengah bila dh jadi HUSBAND...soli la mau lama2
aku beli 1 kasut utk adik SEMIAYA tp sayang bila balik try
longgar ler plak...cian dier..tak per nnt kita beli baru...
aku jual dekat kak ofis ni...ok ler dr tak der org pakai

Isnin, 19 Julai 2010

why...why...kenapa


dah kali ker 8 knapa masih gagal hu...hu.... aku nk keje goment