Sabtu, 17 Disember 2011

6 month...

3 month from now..nervous..hepi..macam2 dalam kepala..ya allah hamba mu ini berdoa dan berharap..segalanya lancar dan baik...baby dalam pewot dah mula kicking time mommy nak tidor plak tu..:) barang banyak lagi tak beli..

Selera makan dah bertambah2 malam ni kita dengan ci ya layan nasi kandar..yummy sedap benar rasa burung puyu + kuah madu ni menjilat jari ko

Jom tido dah lewat..nnt cik ya bising

Rabu, 2 November 2011

Masa cepat berlalu

Sedar tak sedar dah masuk bulan 11 ...aku dah 5 bln pregnant..takut hepi berdebar2 nak jadi mama ;) cik ya jd abah :P ... barang baru beli 2 pasang baju hu,,,hu,,,bln ni kena beli lebih brg lorrr.sakit kepala aku..kadang2 dtg..kdg pergi..ya allah harap ini hanya sementara alahan masa preg..aminnn.
Malam ni aku sgt rajin..wat roti arab kuah sardin..tak sabar nak bagi cik ya mkn nyamnyam2.mak aku excited jer nak jd mak tok :) lala susu akan jd mak su he..he tua dah ko adik

Hasil nyoping sikit2...


Selasa, 19 Julai 2011

Come back to work

pas cuti panjang aku gi ofis cm besa..lega bleh gak wat keja..syukur leher ni tak wat perangai..pas lunch baru aku bg tau click aku..yg aku pregnant..ha..ha dier kata berjangkit ler tu ..coz dier due bln 11 ni :P .lunch aku mkn nasi,taugeh dgn sambal ayam,buah jambu wajib.diner malam ni cik ya ader beli udang galah sekor..sumpah aku jd geli tgk udang..sedangkan dulu aku ni hantu seafood.aku tgk jer..selero benau dia mkn.dasar tamak :p mlm ni aku pening lg nk mkn apa last aku suruh dier belikan burger ayam dgn fresh orange jer..harap2 aku bleh telan satgi..hah pagi tadi aku mkn 3 biji kuih jer.aku tak mkn sayur dgn banyak lg ni.ma dah pesan suruh makan bayam.aku tak makan lg.sapa nak masak..aku jd geli nak ke dapur sekarang ni..bukan dasar pemalas ok.dolu aku rajin

Isnin, 18 Julai 2011

apa yang aku makan

17 july : ari pertama tahu aku pregnant,makan rumah mak dia masak sambal udang=ikan temenung goreng.bleh gak la mkn (lunch)
Dinner : mkn apom balik nipis 2 + sate dlm 5 cucuk tu pun lmbt2

18 july : (break) mkn burger msia+air kotak strawbery+sikit rotii canai
lunch : nk mkn pa plak??kuar ronda2 td..pening nk mkn pa..pas gi kwsp..nk cr mkn.tiba hubby suggest bihun sup..erm ok lah..aku order bhun sup daging+air soya.hubby laksa+cendol..mmg sedap bihun sup tp nafsu tak der..jeling laksa cik ya..slurrppp cm bezz jer ...rasa skit dap2..dap..pastu terus tukar pggan ha..ha dulu aku lah plg tks laksa skrg udah terbalik kok..siap tapau lg..mlm ni laju2 pk nk mkn apa..
dinner:jenuh meronda aku pk nk mkn apa..seriusss aku lapar perut tak masuk nasi lg..nk mkn apa ni sob..sob :'( lastly ayam goreng kelantan fried chicken ..erm dap2 cik ya tlong masak nasi..mkn ayam=nasi dgn sos cili jer

hospital time..

kena check gak sakit leher ni..ya allah punya la lama kat hospital.amik darah + urine test segala..next week kena pi tgk result blood test.benci ahhh.
shock!doc said i'm pregnant..^-^ erk...betul ker ni.
cik ya tak pecaya mula2 dia kata aku tipu..coz aku suka tipu ha...ha
means next year mac i' become mother insyaallah.

bukit merah

dlm dok pening2 dan g aku gi bkt merah dgn cik ya..nk gi hat nyai dgn c farah border aku tak wat.tak per la next time.sebelum gi bukit merah singgah makan dekat ikan bakar kepala batas.serius ni la baru selera makan.cik ya pun suka tgk aku mkn.ikan terubok dgn daging bakar..erm dao..dap.rm29.
Gi bkt merah aku drive...samapai pukul 2 ramai nyer manusia.aku mkn ubat..dh rasa lher tak syokkk.kami just masuk mini zoo dgn naik skycycle bez gak..nk gi pulau org utan air surut..so lmbt gila la.bezzz gak.

sakit leher

ermmm sangat2 tak suka dengan apa yg aku rasa,since 25 mei aku sakit leher...ingat ker migrain tp tak jugak..asyik makan pain killer jer.sejak tarikh itu juga aku kerap mc & tak larat..nafsu makan semakin menurun hu..hu...

Jumaat, 22 April 2011

~haruskah..wajibkah~perlukah~

...do i?..
aku: u..i nak beli umah len..umah ni kita jual? plzzzz
tomey2: uikk syg la umah ni..kita sewa kan jer
aku : u ikhlas ni..? (buat muka sedey la konon aku)
tomey : asalkan u hepi..n tak merungut kat i
aku : ni buat i syg u..muahh.muahhh.

tengah pikir..bila nak beli ni..keta aku 2013 baru habis loan fuhhh after 9 year..
aku kalau bley mmg tak nak beli buat apa membazir benda dah ader.
tapiiiiiiiiiii.....aku tak bleh blah dgn lorong umah aku..mowning,petang,malam..port
makcik2 pokcik2 kak2 melepak.penat dow..asal balik keja dah mula meeting..aku dgn laling sah2 tak ikut kumpul..wajib ler kami di kata sombong!alah senyum jer walaupun kadang2 agak tak ikhlas..for how long aku nak kena hadapi situasi cam ni..?jemu dah bln 9 ni 2thn aku stay cni.aku makin tak tahan,nak buka pintu umah pun segan dah tu camner takkan aku pakai shortpen,seksi2 nak buka pintu **tepelohong** euwww aku masih tahu adab ok..sopan plzzz.buka pintu tu diaaaa penuh depan umah..nak wat camner pusat meeting btl2 depan umah aku."oiii tak jemu ka korang asyik sembang ja" napa tak pindah ja dok 1 umah lg sonang kan.
aku mesti try wat loan dari skrg..aku ada dapat 1 taman tu..ongoing project..siap 2013 Aug..so i must try hope aku ader rezeki..bkn nak belagak ker apa,cuma aku tak tahan dgn apa yang aku rasa skrg.sama cam apa yang ma aku rasa dulu..fuhhh cmtu la umah low cost..
ya allah permudahkan kerja aku..

Isnin, 7 Februari 2011

Aduh migrain ...

Ya allah migrain lg aku...dah 3 jenis ubat mkn...harap2 ubt Klinik Munirah ni ok..
Takut ler kalau sakit2 dlm kepala ni..kita tak nampak..ya allah minta di jauh kan la dr penyakit2 yg merbahaya..hari ni aku tak mo kuar rehat...kirim kat member jer..nk elakkan kena cahaya panas wat sementara..skrg ni cuaca sesangat lah panas..

Selasa, 1 Februari 2011

Bonus...

lama dah tak update...lately bz sesangat dgn audit..n for the first time..
no NCR issued..hepi2 tak yah susah reply kat auditor.
Hepi sesangat i dgn en.hubby dpt full bonus...for one month..dier punya rm kita enjoy dulu..i punya of coz simpan LOL