Selasa, 19 Julai 2011

Come back to work

pas cuti panjang aku gi ofis cm besa..lega bleh gak wat keja..syukur leher ni tak wat perangai..pas lunch baru aku bg tau click aku..yg aku pregnant..ha..ha dier kata berjangkit ler tu ..coz dier due bln 11 ni :P .lunch aku mkn nasi,taugeh dgn sambal ayam,buah jambu wajib.diner malam ni cik ya ader beli udang galah sekor..sumpah aku jd geli tgk udang..sedangkan dulu aku ni hantu seafood.aku tgk jer..selero benau dia mkn.dasar tamak :p mlm ni aku pening lg nk mkn apa last aku suruh dier belikan burger ayam dgn fresh orange jer..harap2 aku bleh telan satgi..hah pagi tadi aku mkn 3 biji kuih jer.aku tak mkn sayur dgn banyak lg ni.ma dah pesan suruh makan bayam.aku tak makan lg.sapa nak masak..aku jd geli nak ke dapur sekarang ni..bukan dasar pemalas ok.dolu aku rajin

Isnin, 18 Julai 2011

apa yang aku makan

17 july : ari pertama tahu aku pregnant,makan rumah mak dia masak sambal udang=ikan temenung goreng.bleh gak la mkn (lunch)
Dinner : mkn apom balik nipis 2 + sate dlm 5 cucuk tu pun lmbt2

18 july : (break) mkn burger msia+air kotak strawbery+sikit rotii canai
lunch : nk mkn pa plak??kuar ronda2 td..pening nk mkn pa..pas gi kwsp..nk cr mkn.tiba hubby suggest bihun sup..erm ok lah..aku order bhun sup daging+air soya.hubby laksa+cendol..mmg sedap bihun sup tp nafsu tak der..jeling laksa cik ya..slurrppp cm bezz jer ...rasa skit dap2..dap..pastu terus tukar pggan ha..ha dulu aku lah plg tks laksa skrg udah terbalik kok..siap tapau lg..mlm ni laju2 pk nk mkn apa..
dinner:jenuh meronda aku pk nk mkn apa..seriusss aku lapar perut tak masuk nasi lg..nk mkn apa ni sob..sob :'( lastly ayam goreng kelantan fried chicken ..erm dap2 cik ya tlong masak nasi..mkn ayam=nasi dgn sos cili jer

hospital time..

kena check gak sakit leher ni..ya allah punya la lama kat hospital.amik darah + urine test segala..next week kena pi tgk result blood test.benci ahhh.
shock!doc said i'm pregnant..^-^ erk...betul ker ni.
cik ya tak pecaya mula2 dia kata aku tipu..coz aku suka tipu ha...ha
means next year mac i' become mother insyaallah.

bukit merah

dlm dok pening2 dan g aku gi bkt merah dgn cik ya..nk gi hat nyai dgn c farah border aku tak wat.tak per la next time.sebelum gi bukit merah singgah makan dekat ikan bakar kepala batas.serius ni la baru selera makan.cik ya pun suka tgk aku mkn.ikan terubok dgn daging bakar..erm dao..dap.rm29.
Gi bkt merah aku drive...samapai pukul 2 ramai nyer manusia.aku mkn ubat..dh rasa lher tak syokkk.kami just masuk mini zoo dgn naik skycycle bez gak..nk gi pulau org utan air surut..so lmbt gila la.bezzz gak.

sakit leher

ermmm sangat2 tak suka dengan apa yg aku rasa,since 25 mei aku sakit leher...ingat ker migrain tp tak jugak..asyik makan pain killer jer.sejak tarikh itu juga aku kerap mc & tak larat..nafsu makan semakin menurun hu..hu...