Apa favourite food Mayesa 1 thn ++

Ermm anak aku ni bajet minah saleh sungguh..time nak makan nasi harus ikut dia, kena paksa makan..nak oii nak suruh makan bukan nya nak rotan bontot.Asal aku letak ja bekas makan dia,pusing badan wat u-turn larikkkk.Yezz kamu telah memaksa mama mengambil tindakan ganazz..''mak tok sila peluk rapat2 mayesa,mama kena paksa kamu faham''.Anak yang bijak harus tak buka mulut..suap ja nasi, sudu plastik..di gigitnya..ya ampun menguji kelembutan mama yg tak berapa nak lembut ni..grrrrrr.macam2 resepi aku wat ,gooooogle,,makan ler 5 6 mulut xtra nyer aku mengigih makan sayang kahh kahh.

Tapiiiii kalau benda yang dia suka makan..bukan aku kejar dia ..dia akan mrangkak rupa ju-on kejar aku hebat2.Ini lah hasilnya bila baby lapar darah
kih..kih...


Mama ....icha dahaga kan darah..hahhaaa.Ini peberet mayesa sekarang DRAGON FRUIT AKA BUAH NAGA   bukan pewarna yer kawan2 NO..NO..NO.. ecehceh baru ingat kamu suka buah ni sbb lahir tahun naga air kut :)  Mama pun like buah ni , tak per lah makan jer asalkan makanan sihat dan berkhasiat.

Antara khasiat Buah Naga yang aku dapat dr MrGooooogle

Baik untuk sistem penghadaman dan peredaran darah
- Mencegah kanser usus
- Menguatkan otak dan menghalang penyakit
- Mengandungi zat besi untuk menambah darah

dan yang bagusnya buah yang isi berwarna merah mempunyai lebih banyak khasiat..tak per2 biar masa makan cam raja brsiong ..mama ok jer :)
Mayesa sangatt2 suka makan buah syukur tak perlu mama main aci ligan nak bg mkn buah.
Buah lain2 yang sgt dia suka papaya..banananana...bila poo poo sgt lah lawas kih2
The latest jajan mayesa sangat2 suka taraaaaa .. memang minah mexico kata acuuu.Tak per lah untuk anak mama..asalkan halal ada khasiat makan yer sayang.


Ulasan

  1. ♥Tudia..icha makan abis molot jadi color merah..xpe la nadia jnji dia mau makan..bg ja..ikut citarasa minah saleh dia la..hehehe♥

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

TAK MO TUKAR DAH..INSAF

siti nurhaliza pregnant

Krabi #food #cute